Intrebari frecvente

AGENTIA EXCELA

Intrebari frecvente

Colaborand cu noi primesti o experienta reala dobandita in ani de activitate cu studiourile de videochat.

Sunt obligat sa declar toate veniturile pe firma?

Legea din Romania este clara in acest sens, orice tentativa de a evita declararea veniturilor si implicit de a diminua nivelul de taxare se numeste EVAZIUNE FISCALA si se pedepseste penal.


Am voie sa utilizez cardul PAXUM?

Cardul PAXUM este un instrument de plata al sistemului PAXUM. Nu vad rostul unui asemenea card, daca veniturile sunt directionate direct in contul bancar al beneficiarului sau al firmei. Utilizarea cardului este o forma de evitare a vizibilitatii incasarilor, deci o tentativa de evaziune fiscala.


Cum depun declaratiile?

Declaratiile lunare vor fi transmise automat de serviciul de contabilitate, in sistem online, cu ajutorul semnaturii electronice, deci nu trebuie sa iti faci griji.


Ce am voie sa decontez pe firma?

Se pot deconta toate cheltuielile legate de activitatea firmei si de codul CAEN al acesteia.


Pot sa-mi pun masina pe firma?

In cazul in care iti achizitionezi o masina pe firma (direct sau leasing) sau daca faci contract de comodat al masinii personale, cheltuielile cu intretinerea masinii si combustibilul se pot deconata pe firma.


Ce cod CAEN are videochatul?

Activitatea de videochat este incadrata pe o gama mai larga de coduri CAEN, noi preferam sa folosim coduri CAEN din sectorul IT, EX: 6312, la care se adauga si coduri caen specifice, ce completeaza si definesc bine activitatea. Consultantul AMP iti poate trimite lista completa de coduri.


Ce cod COR are modelul?

In varianta in care optezi angajarea unui model pe contract individual de munca, codul COR cel mai potrivit este: AGENT SERVICII CLIENT, cod care acopera si lipsa studiilor. Recomandam totusi colaborarea cu modelele pe sistem Drepturi de autor sau SRL-uri.


Cum angajez trainerii?

Trainerii/adminii si personalul auxiliar se angajeaza pe contract individual de munca, cu program FullTime. Contabilitatea va pune la dispozitie fisa postului.


Modelul nu vrea sa plateasca taxe, ce fac?

Auzim aceasta intrebare foarte des, avem acelasi raspuns de fiecare data: Lucram legal, astfel toata lumea trebuie sa plateasca taxe. Cine nu este de acord, este invitat sa lucreze in alte tari de tip paradis fiscal, unde nu se platesc taxe.


Modelul are contul personal oprit, cum o platesc?

Aceasta este o situatie din ce in ce mai intalnita, studioul poate ajuta modelul prin contract de drepturi de autor in primele 2 luni, pana cand anaf sau executorul va trimite scrisoare de retinere a banilor la firma studioului, dupa care modelul poate opta pentru a i se retine debitul sau poate sa isi faca un SRL, solutie care ii rezolva partial aceasta problema.


Pot sa lucrez la videochat fara firma?

Indiferent ca esti model sau studio de videochat, trebuie sa te incorporezi, deoarece practici activitati profesionale si esti platit pentru aceastea. Incorporarea inseamna sa iti faci un SRL. Nu poti lucra ca persoana fizica, sa iti declari singur veniturile. ANAF nu permite decat declararea unor activitati independente, cum ar fi venituri din chirii.


Ce contracte trebuie sa am pentru a angaja modele?

La agentia noastra vei gasi contractele necesare. Acestea sunt: Contract de cesiune al drepturilor de autor si conexe, contract prestari servicii, declaratii de impozitare, contract de confidentialitate, contract de management.


Am control ANAF, ce trebuie sa fac?

In primul rand, respira normal. ANAF nu este dusmanul tau. Isi face doar exercitiul functiunii. In cadrul controlului , inspectorul iti va solicita actele firmei pe mai multe luni/ani si va pune intrebari diverse. Raspunde la intrebarile acesturia, prezinta-i toate actele lunare primite de la contabilitate, cat si dosarele de personal si contractele cu colaboratorii, daca iti pune intrebari la care nu stii sa raspunzi, contacteaza contabilul pentru a-ti oferi asistenta. In cadrul unui control mai complex, serviciul de contabilitate iti poate face reprezentare fata in fata.


Am control ITM, ce trebuie sa fac?

Controlul ITM este o procedura prin care inspectorul de munca verifica eligibilitatea contractelor de munca si tipul acestora. Prezinta contractele de munca ale angajatilor, prezinta contractele de drepturi de autor ale modelelor si cele de prestari servicii ale modelelor cu SRL. Inspectorul ITM va solicita declaratii din partea unor angajati prezenti la munca. Angajatii au obligatia sa dea declaratie. Asigura-te ca acest proces decurge usor.


Cum lucrez cu TVA-ul ?

SRL-ul tau va atinge pragul de TVA cand cifra de afaceri a firmei va depasi 300.000 lei. Odata ce devii platitor de TVA, iti vei putea deconta TVA-ul pentru achizitii diverse. Nu vei opera TVA in relatia cu site-urile de videochat, deoarece in relatia cu Europa, se aplica principiul taxarii inverse, iar in relatia cu SUA, nu se utilizeaza TVA.


Ce acte trebuie sa trimit?

Ai in sectorul de clienti procedura de transmitere a documentelor. Cele mai uzuale documente sunt: extrase de cont, realizari modele, facturi de achizitii, facturi catre beneficiari, bonuri diverse.